Zanker KE 2043 wordt niet meer warm. Sensor waar?

De wasdroger defect is natuurlijk erg vervelend! U kunt een monteur bellen maar die kost vaak veel geld.
Als u een beetje handig bent dan kunt u in veel gevallen uw wasdroger prima zelf repareren. Vaak met zeer lage kosten (minder als 10 euro)
Vragen over de reparatie of problemen met uw droger kunt u dan ook hier posten.
De mede-forum gebruikers en de moderators van DIY reparatie (www.DIYreparatie.nl) helpen u graag op weg!
Gesloten
Info

Hallo, Mijn wasdroger (zanker ke2043 wordt niet meer warm. Waarschijnlijk ligt dat aan de sensor. Ik heb al een nieuwe sensor besteld alleen ik kan de oude in de wasdroger zelf niet vinden. Ik heb de hele droger al uit elkaar gehad zonder resultaat. Weet iemand waar de sensor hoort te zitten of waar die verstopt zit?
Info


Hij heeft er 2.Beiden zitten op het verwarmings element gemonteerd.E?n schakelt zelf weer terug als de temperatuur gezakt is onder de 92 graden.De andere schakelt bij 160 graden en blijft dan uit. Deze heeft een reset knopje. Kijk eerst welke van de 2 defect is.
Info


http://www.onderdelenwebshop.be/media/c ... 369.pngDit is de sensor alleen die is niet in de buurt te vinden van de verwarmingselement die er zo uit ziet http://www.google.nl/imgres?imgurl=http ... 00&bih=767
Info


Klopt, de sensor die jij laat zien is de NTC thermostaat en deze zit voor in de machine onder de 2 filtertjes van de deur rand.Als de machinen niet meer warm word is de kans op een defecte NTC niet zo groot.Meet of de beide beveiligingen op het verwarmings element wel 0 Ohm zijn ( dus gesloten ) hier geef ik je nl meer kans op.
Info


Ten eerste bedankt voor uw reactie..Maar kan het zijn dat er meer types zijn gefabriceerd? Ik kan het namelijk ook niet vinden bij de deurrand. De gegevens van mijn droger:Mod. KE 2043 Type P542264Prod no 916092663 01Ser No 45000098Er zit inmiddels al een nieuwe verwarmingselement op dus daar kan het niet aan liggen.
Info


Klopt, zit ergens anders maar ben wel warm Verwijder de rechter zijkant.Je ziet dan de ventilator motor met hieraan 2 schoepen in een behuizing. In de voorste behuizing zit de NTC sensor gestoken.
Info


Nou ik heb hem eindelijk gevonden. Super dank je wel. Maar.... Ik heb er nu een nieuwe sensor en een nieuwe verwarmingselement in zitten en hij wordt nog steeds niet warm. Ik ben bijna zover om een nieuwe te halen... Heb je misschien nog 1 tip wat ik nog kan doen voordat ik een nieuwe koop..
Info


Controleer de elektronica module op losse contacten, vooral de relais laten nog al eens los.
Info


Uit de trommel en de ventilatie-openingen van mijn Zanker KE2043 wasdroger komt een brandlucht (had machine twee weken niet gebruikt). Heb alles aan de binnenkant gestofzuigd, maar dat hielp niet. Vermoed dat het met (stof op) het verwarmingselement te maken heeft, maar kan dat niet vinden. Wie heeft advies voor mij? Bij voorbaat hartelijk dank!
Gesloten