Hoe kom je aan de componenten om je printkaart te kunnen repareren?

Links naar een aantal plekken waar je onderdelen kunt bestellen als je witgoed (droger, wasmachine, vaatwasser, koffie apparaat, etc.) stuk is, zodat je hem zelf kunt repareren! Ook reparateurs van printplaten.
http://www.diyreparatie.nl/
Gesloten
Gebruikersavatar
LAMPJE
Beheerder
Berichten: 1423
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

Hoe kom je aan de componenten om je printkaart te kunnen repareren?

De grote fabrikanten bieden hun besturingselektronica aan met als kleinste eenheid een complete printkaart, die vaak een paar honderd euro kost.
Op al deze printkaarten zitten vaak dezelfde onderdelen met hun zwakheden.

En de elektronica mag niet te lang meegaan. Want dat is tenslotte hun verdienmodel.
Vaak komen deze onderdelen uit China, want daar komen de originelen van de fabrikanten ook vandaan.
Maar ja, zij verkopen alleen in dozen vol en met wekenlange levertijden.

Om deze service aan de leden van het forum te kunnen geven, heeft een van de moderatoren een kleine webshop opgestart, waar je de componenten kunt bestellen.
Deze site is ontstaan om goede & betaalbare onderdelen per stuk en met korte levertijden aan te kunnen bieden. De focus ligt op elektronica onderdelen die vaak niet per stuk te koop zijn voor consumenten, of lange levertijden hebben (meerdere weken). Voorbeelden van producten die u op deze site kunt vinden zijn veiligheidsweerstanden, relais en omvormers voor witgoed reparaties en sensoren voor DIY domotica & robotica projecten.
De losse componenten zijn echt niet duur en met een beetje handigheid van jezelf of een goede buurman is het met de aanwijzingen vanuit het forum goed te doen.

En bij de meeste reparaties ben je nog geen tientje aan onderdelen kwijt.
En het geeft zo’n voldaan en goed gevoel dat je dit toch maar even zelf gefixt hebt en zoveel geld uitgespaard door geen nieuwe machine te moeten kopen, want bij professioneel repareren komen er heel andere kosten om de hoek kijken. En is het vaak niet waard om nog zo veel geld uit te geven.

Want het niet hoeven afdanken is wel een hele stap in de circulaire economie en duurzaamheid.
Mocht je het zelf niet willen of kunnen doen, dan weten we ook nog adresjes, die dat voor een redelijke prijs voor je kunnen doen.

Zie: Onderdelen Ik maak mijn witgoed zelf
Gesloten