AEG T55543 wasdroger doet niets

De wasdroger stuk of defect is natuurlijk erg vervelend! U kunt een monteur bellen maar die kost geld. Als u een beetje handig bent dan kunt u in veel gevallen uw wasdroger prima zelf repareren. Vragen over de reparatie of problemen met uw droger kunt u dan ook hier posten. De mede-forum gebruikers en de moderators van DIY reparatie (www.DIYreparatie.nl) helpen u graag op weg!
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

08 jan 2019, 19:49

Hallo,

Ik heb een vraag over mijn T55543 AEG condensdroger.
Mijn printplaat (module) functioneert goed voor wat betreft de lampjes, echter als ik de programmaknop op een programma zet en duw dan de startknop in, dan hoorde ik eerst een tikje op de module(relais) en begon de machine zijn werk te doen. Nu hoor ik geen tikje meer en de droger start ook niet meer.
Welk onderdeel is dan stuk? Een van de relais?

Gr. Kootje
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

08 jan 2019, 20:06

Hallo Kootje,


PNC-nummer.gif

graag alle gegevens van het machineplaatje ergens bij de deur.

De Produkt Nummer Code is het belangrijkst voor ons.

Brandt het verlichtingslampje in stand 1, als de deur open staat?

daarna de deur dicht

Zit de deur goed dicht?

Heb je een foutcode die zichtbaar wordt?

Welke lampjes branden er? Als je een programma gekozen hebt en op de startknop hebt gedrukt.
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

12 jan 2019, 18:55

Hallo Lampje,

Wanneer ik de knop op de eerste stand zet (verlichting) dan branden er geen lampjes bij dichte deur.
Draai ik de knop nog een stand verder op (katoen), dan gaan de lampjes ''drogen,afkoelen en einde branden. De startknop knippert
Wanneer ik dan op start duw, gaat het startlampje branden, maar er gebeurt niets. Ik hoor ook geen relais tikken.
Er is geen display aanwezig.
Condensator 8 uF vervangen, maar geen verandering.
Bijlagen
aeg t55543.JPG
Gebruikersavatar
Bennie
Berichten: 77
Lid geworden op: 08 nov 2018, 21:50

12 jan 2019, 21:15

Dag Kootje.

Boven aan de deur zit een plastic lipje. deze schuift in een gleuf (zie tekening)
Hier achter zit een schakelaar die ziet of de deur open of dicht is.
Haal die er eens uit en controleer die eens op de werking.
Volgens mij denkt de droger dat de deur nog open is.
Ik weet niet hoe technisch je bent, anders kunnen we de droger laten denken dat de deur dicht is en het programma luchten proberen.
Dit omdat anders je verwarmingselement naar z'n grootje kan gaan.

Afbeelding
IF YOU CAN'T FIX IT WITH A HAMMER, YOU'VE GOT AN ELECTRICAL PROBLEM
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

12 jan 2019, 21:46

In aanvulling wat Bennie al stelde denk ik ook dat er een probleem is met de deurschakelaar. De electronica wordt wel gevoed en de lamp in de trommel ook.

Helaas heb ik geen filmpje op Youtube gevonden, die de demontage van de deurschakelaar laat zien. Maar het is nog makkelijker als ik eerst dacht bij dit type, mijn collega Bennie wees me er op dat de schakelaar eenvoudig vanaf de voorzijde te bereiken is, door het schroefje los te draaien.

een nieuwe schakelaar is te bestellen https://shop.aeg.nl/Wassen/Drogers/Deur ... 1125453009

Hoe is trouwens de toestand van de condensor, is hij schoon?
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

13 jan 2019, 16:47

De condensor is helemaal schoon. Ook is het filter schoon.
Ik zal het schakelaartje loshalen en even doormeten of deze werkt.
Je hoort van mij en al vast dank!

Gr. Kootje
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

13 jan 2019, 17:44

De hoofdstroom loopt over deze microschakelaar, maar loopt ook over de keuze schakelaar, die ook nog wel eens een slechte soldering laat zien.
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

15 jan 2019, 10:19

Ik heb de schakelaar doorgemeten en deze werkt prima.
Hebben jullie nog een idee wat het kan zijn?

Gr Kootje
Gebruikersavatar
Bennie
Berichten: 77
Lid geworden op: 08 nov 2018, 21:50

15 jan 2019, 10:43

Ik heb dit ook even bij mijn droger geprobeerd, mijn lampje gaat geel knipperen als de deur open staat.
Controleer de printplaat eens op slechte of verbrande solderingen.
Plaats ook maar een paar duidelijke foto's, dan kijken we even mee.
IF YOU CAN'T FIX IT WITH A HAMMER, YOU'VE GOT AN ELECTRICAL PROBLEM
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

15 jan 2019, 10:46

Ik zou willen weten wat de spanning is die op de print aankomt.
voor foto's verwijs ik je nog even naar dit bericht: Foto's uploaden

Graag een overzichtsfoto van welke relais er op dit specifieke type print zitten, dus een foto recht van boven, dat we op de print de relaisnummers kunnen zien en dan wat detail foto's van de soldeerzijde, specifiek de relais en de keuzeknop en opgenomen met veel licht.
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

18 jan 2019, 20:01

Kootje,
als je in je eigen google photo map zit,

zie viewtopic.php?f=6&t=20
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

19 jan 2019, 18:26

Bedankt voor je goede uitleg. Nu heb ik het denk ik goed gedaan
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

20 jan 2019, 10:27

https://photos.app.goo.gl/o9DoYVoSpGX7bHG4A

Zie je nu alle foto's of zie je één foto?

Gr. Kootje
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

20 jan 2019, 12:48

Kootje, wat er precies aan de hand is weet ik niet.
Maar toen ik hem vanmorgen opende zag ik alle foto's, waarvan er maar een te vergroten was en nu zie ik er maar een.
Ik heb ze wel allen vluchtig bekeken, maar kan nu helaas niet verder.

Want zie er nog maar een.

Graag speciale aandacht voor goed belichtte close-ups van de soldeerzijde van de relais en ook van het 7 potig chipje LNK of TNY.

Daar kunnen heel kleine minuscule brandspoortjes zichtbaar zijn, die de diagnose vergemakkelijken.
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

20 jan 2019, 13:06

Kootje.gif



Ik vraag me af, wat is dit?

Water- of zeepsopschade?

Lijkt er op dat hier een probleem zit met overslag van signalen, maar of dat de oorzaak is?
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

20 jan 2019, 16:55

Ik zal dit schoonmaken.
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

20 jan 2019, 17:22

Gewoon met een zachte tandenborstel schoonmaken? Is het onderdeeltje niet aangetast hierdoor?

Gr. Kootje
Gebruikersavatar
Bennie
Berichten: 77
Lid geworden op: 08 nov 2018, 21:50

20 jan 2019, 17:59

Met een kwastje en alcohol, en dan weer droog deppen.
Ik zie nog maar 1 foto bij je link.
IF YOU CAN'T FIX IT WITH A HAMMER, YOU'VE GOT AN ELECTRICAL PROBLEM
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

22 jan 2019, 21:10

Ik was eerlijk gezegd vanwege het ontbreken van een totaal plaatje het overzicht wel even kwijt.

3 plaatjes staan op hun kop en het vierde staat wel recht. Nou dan ben je zonder overzicht wel even de weg kwijt.
Ik heb 4 vierkante relais gevonden en 1 rechthoekige. klopt dat? Helaas staat de rechthoekige er niet helemaal op

Maar daar heb ik niet echt iets kunnen vinden. Maar helaas moeten wij het met fotobeelden doen terwijl we thuis een loep en veel licht gebruiken.
Dus garanderen dat er niets is, kan ik niet. Zelf nog maar eens goed naspeuren en bij twijfel gewoon doorsolderen
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

23 jan 2019, 20:01

Beste Lampje,

Ik heb alle relais doorgesoldeerd . Ik zal de print er komend weekend weer in zetten en kijken wat de machine doet.
Ook heb ik de printplek die je hebt omcirkeld schoon gemaakt met alcohol.
wordt vervolgd.

Gr. Kootje
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

23 jan 2019, 20:25

Maak nog eens een goed belichte foto van dit schoongemaakte deel, want voor mij lijkt het erop, dat de component wat verplaatst is, omdat hij scheef ligt.
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
Gebruikersavatar
Bennie
Berichten: 77
Lid geworden op: 08 nov 2018, 21:50

23 jan 2019, 22:55

Lampje schreef:
23 jan 2019, 20:25
Maak nog eens een goed belichte foto van dit schoongemaakte deel, want voor mij lijkt het erop, dat de component wat verplaatst is, omdat hij scheef ligt.
Volgens mij is het een lampje.
IF YOU CAN'T FIX IT WITH A HAMMER, YOU'VE GOT AN ELECTRICAL PROBLEM
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

23 jan 2019, 23:54

Dat denk ik ook Bennie,

de nummering geeft een afkorting DL dat diode light zou kunnen betekenen.
Maar het ziet er daar niet jofel uit, en zal nader onderzocht moeten worden.
Maakt dit component nog wel contact en lopen de sporen wel door, naar waar ze moeten gaan?
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

24 jan 2019, 00:25

Ik denk dat we ons meer moeten concentreren op wat de machine nog wel doet en wat hij niet doet.
De relais doen het niet meer, maar de lampjes branden wel. Dan is er dus 12 volt, denken we.

Maar is dat zo?

Lampjes branden wel op de helft van de spanning maar relais houden er eerder mee op. Dat kan ons op het verkeerde been zetten. Dus de spanning meten op de uitgang van de print waarschijnlijk de elco met de grootste capaciteit en de een voltage van ca 20 volt.

Nu het andere spoor:
Het verschil tussen het een en het ander is dat alle activiteiten die het niet meer doen, via deurslot en selector schakelaar gaan.

Het deurcontact is ohms door gemeten, maar dat is helaas geen garantie dat het ook onder belasting goed is. Want de hoofdstromen lopen over deze contacten.
Ik zou als eerste stellen om de deur contacten te overbruggen en meten wat de spanningen zijn die op de print aankomen vanuit het deurcontact, daarna zou ik de spanningval over de selectorknop willen meten. Het hoofdcontact heeft ook nog wel eens een losse verbinding op de print. Dus echt de spanningen meten, t.o.v. van de ander voeding, die er in belastte staat in het systeem aanwezig zijn.

Het kan niet anders dan een slecht contact, kabelbreuk of slechte soldering zijn. En wel in het secundaire circuit wat door de veiligheidsschakelaar in de deur afgeschakeld wordt.

En als we op het verkeerde been staan, dan wijs ik naar de LNK en zijn omliggende componenten
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

24 jan 2019, 15:08

Lampje,

Op de uitgang (stekker op de hoek met blauwe draad) en de standenschakelaar aan meet ik 20 V.
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

24 jan 2019, 18:41

Kootje kun je daarvan een fotootje maken, dan kan ik je volgen.
Want ik heb die printkaart niet, dus help me even de goede richting uit
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

26 jan 2019, 19:03

https://photos.app.goo.gl/rKkKYTU73KduYAF7A

Dit is de voorzijde van de print. Op de connector links onder op de print meet ik 20 Volt
Laatst gewijzigd door kootje op 26 jan 2019, 19:08, 2 keer totaal gewijzigd.
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

26 jan 2019, 19:05

https://photos.app.goo.gl/wBwbGy94e95qviDAA

Dit is de achterkant van de print
Gebruikersavatar
Bennie
Berichten: 77
Lid geworden op: 08 nov 2018, 21:50

26 jan 2019, 20:02

Dag kootje, het bestand van de foto is veel te klein, hierdoor kunnen we niet inzoomen.
Zou je foto's van 1 of 2 MB kunnen plaatsen ipv 40 kb?
dan kunnen we de details bekijken
Afbeelding
IF YOU CAN'T FIX IT WITH A HAMMER, YOU'VE GOT AN ELECTRICAL PROBLEM
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

26 jan 2019, 20:39

https://photos.app.goo.gl/Asds5F3FXXeNPthz9

Ik hoop dat deze duidelijker is.
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

30 jan 2019, 19:44

Lampje schreef:
24 jan 2019, 00:25

Lampjes branden wel op de helft van de spanning maar relais houden er eerder mee op. Dat kan ons op het verkeerde been zetten. Dus de spanning meten op de uitgang van de print waarschijnlijk de elco met de grootste capaciteit en een voltage van ca 20 volt.
Hierop heb ik helaas nog geen antwoord gekregen.
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

30 jan 2019, 20:23

Hallo Lampje,

Op die aansluiting meet ik 20 volt.
Dat is idd het stekkertje naast de grote elco.

Gr. Kootje
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

30 jan 2019, 23:11

Maar dat is niet de juiste, je zult moeten zoeken naar een condensator waar 12 volt voeding op staat en een max toegestane spanning van ca. 20 volt zal zijn. Ik wil n.l. weten of de LNK de juiste spanning genereert voor de 12 volts relais. Dat is een heel ander circuit dan het meetcircuit van de vochtmeting.
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

01 feb 2019, 17:11

Beste Lampje,

Op de pootjes van de grote elco (400v, 22uF) meet ik ongeveer 14/15 volt.
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

01 feb 2019, 18:04

lnk-304 vodingen.png



Kootje,

aan de spanning te zien kan het niet de juiste C zijn waar je op zit te meten.

Dit is een principeschema van zo'n schakeling dus kijk niet naar de nummers op jouw kaart. Maar naar de functies.

De 400 volts elco's zitten voor in het sterkstroom circuit en moeten zo hoog zijn omdat de top van een sinus van 230 volt in de buurt komt van de 400 volt.

Hier heet het C4 en C5 dat zijn de afvlak- en ontstoringcondensatoren die de rimpel van de gelijkgerichte 230 volt vlak trekt. Als jij daar zo weinig meet dan is de weerstand of de smoorspoel defect of misschien wel een diode. Je zult op de C2 moeten meten en daar zie je ook dat een veel lagere spanning voor de elco is gekozen. Daar moet 12 volt staan. Dus toch maar eens de componenten aan het begin doormeten. Het lijkt er op dat de LNK niet voldoende voeding krijgt.
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

01 feb 2019, 19:43

Kun je de binnenkomende voeding op de printkaart eens meten (op het blok van de selectorschakelaar)?
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

03 feb 2019, 18:49

Kun je dat ook aangeven op de foto die ik je mee stuur?


https://photos.app.goo.gl/TqjX15AmgTt3TZtF9

Gr. Kootje
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

03 feb 2019, 21:29

printplaat-voeding.jpg
Ik weet niet of het exact jouw print is. Je moet aan de andere zijde zijn bij de keuzeschakelaar
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

04 feb 2019, 12:36

print Kootje.png
Ik vind dit relais er verdacht uitzien, ik zie bruine verkleuringen op 3 punten

Bij twijfel gewoon nieuwe plaatsen

Relais 12v 10A

Het zijn de kosten niet.

Relais vervangen Wasdrogerforum DIY reparatie
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

05 feb 2019, 12:18

Op welke contacten moet ik meten?
De contacten die naast elkaar zitten?
Sorry voor het steeds vragen, want dit is voor mij nieuwe stof. ;)
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

05 feb 2019, 13:57

Kootje,

Het beste is te meten in belastte toestand, dus als de machine in werking is.

De stekker moet er in zitten en dan op beide contacten meten of er 230 volt op de printkaart aan komt. Doe het aansluiten wel met de stekker er uit.

Als je met de meetpen niet bij de contacten kunt komen omdat ze te dik zijn, dan wil ik er nog wel eens een speld in steken waar de dan op kunt meten. Maar nogmaals gezegd sluit eerst alles aan zonder spanning.

Is de spanning aanwezig dan zal er verder op de printkaart gezocht moet worden. Maar ik ben bang dat je voor dit werk de elementaire kennis van meten mist. Dus zou je daarvoor iemand anders moeten zien te vinden. Of bij een van de reparatiebedrijfjes de print laten repareren. Want vergeet een ding niet, zonder kennis van zaken is dit werk levensgevaarlijk

Bijv. Printplaatreparateurs
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
klussenier
Berichten: 67
Lid geworden op: 24 dec 2018, 13:48

06 feb 2019, 11:19

Je kunt ook je licht opsteken bij https://www.euromaxx.nu/ Deze club reviseert je PP. Je stuurt je kapotte op en je krijgt hem terug met nieuwe onderdelen. Kost circa 60 euro.
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

06 feb 2019, 12:33

Daar had ik ook al naar verwezen, zie de link die ik noemde
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

06 feb 2019, 14:46

Lampje,

Ik meet aan de rand van de print wat rood omcirkeld is tussen de 16 en 20 volt

Gr. Kootje
klussenier
Berichten: 67
Lid geworden op: 24 dec 2018, 13:48

06 feb 2019, 16:00

Lampje schreef:
06 feb 2019, 12:33
Daar had ik ook al naar verwezen, zie de link die ik noemde
Ik was het specifieke bedrijf niet tegengekomen in de link, vandaar mijn suggestie.
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

06 feb 2019, 16:01

Lampje schreef:
03 feb 2019, 21:29
printplaat-voeding.jpg

Ik weet niet of het exact jouw print is. Je moet aan de andere zijde zijn bij de keuzeschakelaar
Nee Kootje ik had duidelijk geschreven aan de andere zijde bij de keuzeschakelaar met een dikke rood gele pijl aangegeven.

Dit was een tekening die veel lijkt op jouw print en helaas daar stonden al wat markeringen op. Maar de tweepolige stekker die in de programmaschakelaar zit, daar moet je zijn. Bij de dikke pijl en daar moet 230 volt op staan.
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
kootje
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jan 2019, 19:39

07 feb 2019, 15:21

Lampje

Ik meet ongeveer 16 volt aan de achterzijde van de keuzeschakelaar.

Gr.

Kootje
Gebruikersavatar
Lampje
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

07 feb 2019, 15:32

Dan is of je meter stuk, of niet goed ingesteld, of je krijgt geen voeding binnen via de kabel. Dus test eerst je meter eens op een andere wandcontactdoos. Hij moet wel op wisselstroom staan van een waarde boven de 230 volt AC

Geeft hij daar wel 230 volt aan?

Als dat het geval is, meet dan eens op de contactdoos waar de machine op aangesloten zit. Is het daar ook goed, kijk dan eens naar het ingangsfilter, waar de kabel binnenkomt in de machine aan de achterkant.
Heb je de machine soms aangesloten zitten met een stekkerdoos?

Maak eens een foto van hoe de machine aangesloten is en een foto van de instelling van jouw meter.
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
Plaats reactie