Veel voorkomende problemen: Levenloos

De wasdroger defect is natuurlijk erg vervelend! U kunt een monteur bellen maar die kost vaak veel geld.
Als u een beetje handig bent dan kunt u in veel gevallen uw wasdroger prima zelf repareren. Vaak met zeer lage kosten (minder als 10 euro)
Vragen over de reparatie of problemen met uw droger kunt u dan ook hier posten.
De mede-forum gebruikers en de moderators van DIY reparatie (www.DIYreparatie.nl) helpen u graag op weg!
Gesloten
Gebruikersavatar
LAMPJE
Beheerder
Berichten: 1423
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

Veel voorkomende problemen: Levenloos...

Het komt helaas veel voor dat een droger van het ene op het andere moment compleet levenloos wordt,
omdat dit een veel voorkomend probleem is en om u op afstand van dienst te kunnen zijn, willen we graag weten welk merk en type droger het precies is en willen we graag duidelijke foto’s van beide zijden van printplaat zien.

Tijdens het maken van de foto's graag veel licht gebruiken en de resolutie niet verkleinen.

Graag zien we ook foto's waarbij we een close ups zien van de soldeerzijde van alle relaisblokjes en de programmaschakelaar. Daarnaast ook graag close-ups van het LNK/TNY ic-tje (het kleine zwarte chipje met 7 pootjes). Die nog wel eens aan de andere zijde van de print verstopt zit

zie: Symptomen defecte LNK/TNY

en

Het vervangen van een relais
Gebruikersavatar
LAMPJE
Beheerder
Berichten: 1423
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

Levenloos door oververhitting

Het levenloos zijn, wordt veel veroorzaakt door een defect in de elektronicavoeding, doordat er een linkswitch LNK of TNY is overleden, die de voeding verzorgt.

Als dit het geval is, ga dan niet gelijk te keer door de LNK/TNY te slopen, maar meet eerst of er wel spanning op de print aankomt.

Deze spanning komt bij de meeste apparaten aan op de achterzijde van de keuzeschakelaar.

Want heel veel condensdrogers met een verwarmingselement hebben een aantal temperatuurbeveiligingen in het systeem zitten.

Er is vaak een maximaal temperatuurbeveiliging, die rond de 92 graden de elementen uitschakelt en na afkoeling weer inschakelt. Mocht dit uitschakelen mislukken en de stroom door de verwarming wordt niet afgeschakeld, dan is er een tweede beveiliging, die rond de 160 graden afschakelt, maar deze komt na afkoeling niet weer terug. En moet op de thermostaat handmatig gereset worden.
Soms zit deze in serie met de andere thermostaat, maar heel vaak zit deze niet in de kring van de verwarming, maar in de hoofdstroomkring en is ook de machine volkomen dood en spanningsloos.

Het verschil tussen de "twee doden" is, dat er bij oververhitting geen spanning op de printkaart aankomt en bij een defecte LNK wel.
Met vriendelijke groet,


Lampje



Bent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
Gesloten