Samsung DV70F5E2HGW/EN 01 Stank klachten

De wasdroger defect is natuurlijk erg vervelend! U kunt een monteur bellen maar die kost vaak veel geld.
Als u een beetje handig bent dan kunt u in veel gevallen uw wasdroger prima zelf repareren. Vaak met zeer lage kosten (minder als 10 euro)
Vragen over de reparatie of problemen met uw droger kunt u dan ook hier posten.
De mede-forum gebruikers en de moderators van DIY reparatie (www.DIYreparatie.nl) helpen u graag op weg!
Gesloten
Info

Hallo techneuten,
Na ongeveer een jaar begint onze Samsung warmtepompdroger een droge was af te leveren die stinkt(muf)
Na onderzoek blijkt de nare lucht te komen uit het bakje van het afvoerpompje aan de achterzijde, hier blijkt ook altijd ruim een centimeter water in te blijven staan (machine staat keurig waterpas) hoort dit?
Of moet dit helemaal leeg zijn.
En stinkt het daarom?

Mvgr Pim
Gebruikersavatar
LAMPJE
Beheerder
Berichten: 1423
Lid geworden op: 08 nov 2018, 22:43

Eigenlijk is dat niet zo raar,
Want ook al staat de machine waterpas, er zal altijd wel wat vocht op de bodem blijven staan, omdat de pomp dit niet weg krijgt. En ook de inhoud van de stijgpijp naar de bak nog eens terug stroomt als de pomp stopt
Ik zou zelf de machine niet helemaal waterpas hebben gezet, maar heel licht met een afschot richting pompcompartiment.

Naast het dagelijks onderhoud van filter schoonmaken en 1 maal in de maand de condensor en kanalen schoonmaken, waar je bij kunt, is het wel degelijk noodzakelijk dat een droger onderhoud krijgt, waarin bepaalde compartimenten, die vervuilen, open gemaakt worden, en waarvoor je een schroevendraaier nodig hebt, om er bij te komen. En vaak moet daarbij de bovenplaat en/of een zijwand gedemonteerd worden.

En daarbij denk ik dan speciaal, aan pompruimte en vlotterkamer, die nogal eens versmeerd zijn door een vieze blubber van wasverzachter, pluizen en een vette drab.
Deze verstoppen de condensloop en beinvloeden de goede werking van het condenssysteem en daarbij het niveau condens en het rendement van de machine.

En daarnaast MOET het verwarmingselement, als dat geplaatst is, zeker jaarlijks van opgehoopt stof ontdaan worden. Want stof en gloeiende verwarmingselementen zijn wel de basis van de meeste woningbranden door wasdrogers. Warmtepompdrogers zijn daarom ook veel minder brandgevaarlijk.

Ook stof ophoping rondom de electronica achter het bedieningspaneel kan fataal worden, want het komt regelmatig voor, dat een slechte soldering van een relais of een exploderende chip gaat staan te branden en dan samen met droog stof is het "Bingo"

Om de stank uit de droger te halen zal dus eerst de bron aangepakt moeten worden en drenk daarna twee handdoeken in een liter azijn en doe die in de trommel en laat die twee perioden in de mode luchten draaien.
Dat heeft een tweeledige uitwerking: De trommel en zijn meetsensoren worden ontdaan van de vette film van wasverzachter aanslag die de vochtmeting ontregelt.
En de luchtjes worden geabsorbeerd. Zeker als je de cyclus hierna ook nog via een drooginstelling gaat doen en de azijn daar ook in dampvorm de vettigheid en kalkresten aan zich weet te binden.

En voor de toekomst gebruik NOOIT meer wasverzachter, want daar zijn wasdrogers allergisch voor.
Met vriendelijke groet,


LampjeBent u tevreden met onze gratis hulp? En draait uw machine weer voor een paar centen?


Wij lusten wel een biertje
Gesloten